Orbán Viktor munkaebéden látta vendégül a szír ortodox pátriárkát
2017.02.21
Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden látta vendégül az Országházban II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát kedden.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a találkozón szóba került, hogyan lehet elősegíteni a közel-keleti keresztények szülőföldön való megmaradását, illetve a felszabadított területekre történő visszatérését."a magyar támogatás Szíriában egyetemi létesítmények felépítését, Irakban pedig a harcokban lerombolt falvak helyreállítását szolgálja"Orbán Viktor a magyar kormány nevében ehhez konkrét segítséget ígért az egyházfőnek - közölte Havasi Bertalan, hozzátéve: a magyar támogatás Szíriában egyetemi létesítmények felépítését, Irakban pedig a harcokban lerombolt falvak helyreállítását szolgálja.A megbeszélésen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Török Tamás helyettes államtitkár is.A szír ortodox pátriárka budapesti programja keretében szerda délután előadást tart a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.(MTI - fidesz.hu)