Mindenkinek jó, hogy munkaszüneti nap lesz nagypéntek
2017.03.07
Magyarország erősödik, és ebben a gazdaságnak fontos szerepe van, tehát megengedhetjük magunknak, hogy legyen plusz egy pihenőnap – fogalmazott Balog Zoltán keddi sajtótájékoztatóján, miután a parlament munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket.

Az Országgyűlés kedden a Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét."a törvény elfogadása fontos lépés Magyarország keresztény kulturális alapjainak a helyreállításában is."Balog Zoltán ritka pillanatnak nevezte a parlament döntését, mert a képviselők 98 százaléka szavazta meg a törvényjavaslatot. Mindenkinek jó, hogy lesz egy újabb munkaszüneti nap Magyarországon; a hívőknek és a nem hívőknek, a katolikusoknak és a reformátusoknak, a fiataloknak és az időseknek, de a családoknak és az egyedülállóknak is – húzta alá a törvényjavaslat egyik előterjesztője. Magyarország erősödik, és ebben a gazdaságnak fontos szerepe van, tehát megengedhetjük magunknak, hogy legyen plusz egy pihenőnap – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere, és egyben szimbolikusnak nevezte, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egyéni képviselőként is a törvényjavaslat egyik beterjesztője volt.Fotó: fidesz.huBalog Zoltán a törvény elfogadását fontos lépésnek tartja Magyarország keresztény kulturális alapjainak a helyreállításában is. Megjegyezte, a kormány ugyan ünneppé nem tudja tenni ezt a napot, de pihenőnappá igen, lehetőséget biztosítva azon közösségeknek, amelyek ünnepelni szeretnének. Jobb körülmények között ünnepelhetik a nagypénteket azok a közösségek, akik eddig is ünnepelték, másoknak pedig lesz egy olyan pihenőnap, amikor a család együtt tud lenni – emelte ki a miniszter.(fidesz.hu)