Életbe lépett a bírósági végrehajtásról szóló törvénymódosítása
2017.03.21
Életbe lépett a bírósági végrehajtásról szóló törvény módosítása, amelynek értelmében már nem lehet végrehajtás alatt álló ingatlanokat a becsérték 100 százaléka alatt árverésre bocsátani - mondta Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

"A módosítás értelmében egy év sikertelen árverezés után is csupán a becsérték 90 százalékán lehetne elárverezni a végrehajtás alatt álló ingatlant."A KDNP-s politikus felidézte, hogy a módosítást két héttel ezelőtt hagyta jóvá a parlament, s azzal a végrehajtásokat és az árverések körüli problémákat kívánták rendezni.Harrach Péter kitért arra is, hogy korábban az ingatlanokat a becsérték akár 70 százalékán is lehetett értékesíteni árveréseken. Ezt változtatták meg száz százalékra, azaz piaci áron lehet csak árverést tartani.A módosítás értelmében egy év sikertelen árverezés után is csupán a becsérték 90 százalékán lehetne elárverezni a végrehajtás alatt álló ingatlant - tette hozzá a kormánypárti politikus.Megjegyezte: lehet ugyan ennél alacsonyabb értékről is megállapodni, de akkor több részletet a pénzintézet már nem követelhet. Harrach Péter azt mondta, az volt a céljuk, hogy ne alakulhasson ki olyan helyzet, amikor nem az emberség, hanem a piaci érdek, a gazdagodás és haszonszerzés szándéka érvényesül.(MTI - fidesz.hu)