Töretlenül fejlődnek a magyar-szerb kapcsolatok
2017.04.03
Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Aleksandar Vucicnak a szerbiai elnökválasztáson elért magabiztos győzelméhez, és kifejezte reményét, hogy az eddigi, jelentős eredményeket hozó stratégiai kapcsolataink a jövőben is az elmúlt években tapasztalt ütemben fejlődhetnek tovább - mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn.

"Meggyőződésem, hogy a tegnapi kimagasló eredmény kormányfőként végzett munkájának egyértelmű elismerése. Az Ön vezetése alatt Szerbia a regionális stabilitás meghatározó szereplőjévé vált, és jelentős lépéseket tett az európai uniós tagság megszerzése felé, amelyhez hazánk továbbra is biztosítja a folyamatos politikai és szakmai támogatást" - írta Orbán Viktor, sok sikert és jó egészséget kívánva Aleksandar Vucic "felelősségteljes új hivatásához". Aleksandar Vucic, Szerbia eddigi miniszterelnöke nyerte meg a vasárnapi elnökválasztást, így néhány héten belül átülhet a kormányfői székből az államfőibe, amire az ország történetében még nem volt példa.(MTI-fidesz.hu)