Részvétét fejezte ki Orbán Viktor az egyiptomi templomi merénylet áldozatai miatt
2017.04.09
Őszinte részvétét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Abdel-Fatah esz-Szíszi egyiptomi elnöknek és II. Tavadrosznak, az egyiptomi kopt ortodox egyház pátriárkájának az egyiptomi Tanta város Szent György-templomában elkövetett vasárnapi robbantásos merénylet áldozatai miatt.

"Magyarország szükség esetén kész orvosi segítséget nyújtani a rászorulóknak a keresztény templom elleni terrortámadás után.""Ennek a barbár cselekedetnek az volt a nyilvánvaló szándéka, hogy aláássa Egyiptom nemzeti egységét" - áll az egyiptomi államfőnek címzett, angol nyelvű kormányfői levélben, amelynek másolatát a Miniszterelnöki Sajtóiroda juttatta el az MTI-nek.Orbán Viktor elismerését fejezte ki az államfőnek mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket az egyiptomi emberek - köztük számos keresztény vallású - védelméért tesz a terrorizmussal szemben, és biztosította Magyarország támogatásáról és szolidaritásáról a terrorizmus elleni harcban.A II. Tavadrosznak küldött levelében a magyar kormányfő hangsúlyozta, hogy a közel-keleti és észak-afrikai keresztény közösségek védelmét a budapesti kormány az egyik legfontosabb prioritásként kezeli.Orbán Viktor felajánlotta, hogy Magyarország szükség esetén kész orvosi segítséget nyújtani a rászorulóknak a keresztény templom elleni terrortámadás után. A Kairótól északra, a Nílus deltájában fekvő Tanta város Szent György-templomában a virágvasárnapi mise idején követték el a pokolgépes merényletet, amelynek következtében legalább 26 ember meghalt és több mint 70-en megsebesültek.(MTI - fidesz.hu)