A radikális áremelés a gazdaság versenyképességét jelentősen rontaná
2017.04.18
A Fidesz mindent megtesz annak érdekében, hogy ne lehessen a magyar áram árát drámaian emelni – hangsúlyozta Kósa Lajos.

A Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában kedden a parlamentben elmondta: a villamos energiával kapcsolatos ármegállapításról szóló európai bizottsági javaslat Magyarország számára nagyon hátrányos, ezért indítottunk nemzeti konzultációt; meg kell állítani Brüsszel ez irányú törekvéseit."Azok, akik szombaton megdobálták a Terror Háza Múzeumot, a nyilas és a kommunista terror által üldözött emberek emlékét gyalázták meg."Szavai szerint nemcsak arról van szó, hogy sokkal többet kell fizetni az áramért, hanem arról, hogy a radikális áremelés a magyar gazdaság versenyképességét is jelentősen rontaná.Egyúttal felidézte, hogy az ellenzéki pártok egységes véleménye az volt az ügyben, hogy az áram árának EU-s szabályozása egy mellékkérdés, az senkit nem érint, csak a kormány akarja elterelni a valódi problémákról a figyelmet. „Napnál világosabb, hogy orbitális hazugságról van szó” – minősítette a frakcióvezető az ellenzék hozzáállását a kérdéshez.Ma már mindenki számára világos, hogy önök megtévesztették az embereket – fordult Kósa Lajos az ellenzékhez, egyúttal utalt rá, hogy az ellenzék nem a valódi problémákról beszél, amikor „mindenféle tüntetést támogat”.Fotó: fidesz.huKósa Lajos szerint azok, akik szombaton megdobálták a Terror Háza Múzeumot, a nyilas és a kommunista terror által üldözött emberek emlékét gyalázták meg."A brüsszeli tervek súlyosan sértik a szubszidiaritás és az arányosság elvét."Vajon kivel akarnak egy gyékényen árulni? Azzal a jobbikos képviselővel, aki meggyalázta a Duna-parton a zsidó áldozatok emlékművét? – tette fel a kérdést a kormánypárti politikus.„Az ellenzék habozás nélkül ezek mellé állt” – emelte ki, hozzátéve: ha van valami, ami ellen közös erőfeszítéseket kell tenni, az az, hogy ne lehessen az áldozatok emlékét meggyalázni. Egy biztos, a Fidesz mindent megtesz annak érdekében, hogy ne lehessen a magyar áram árát drámaian emelni – zárta felszólalását Kósa Lajos.Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyi államtitkára kijelentette: a kormány mindent elkövet azért, hogy Magyarországon ne emelkedjen jelentősen az energia ára és ne szűnjön meg a villamos energia árának hatósági megállapítása. Közölte, a brüsszeli tervek súlyosan sértik a szubszidiaritás és az arányosság elvét. Az államtitkár azt is problémának tartotta, hogy az uniformalizált, európai szintű szabályozás nem veszi figyelembe a tagállamok eltéréseit, így azt, hogy kelet-európai tagállamok lakosainak jövedelme 70 százaléka az uniós átlagnak.(fidesz.hu)