Brüsszel megtámadta a rezsicsökkentést
2017.04.18
Meg kell állítani Brüsszelt, meg kell védeni a rezsicsökkentést, meg kell akadályozni a magyar családokra veszélyes energiauniót - hangsúlyozta Hollik István keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-KDNP-s képviselő emlékeztetett rá, hogy az Európai Bizottság tavaly novemberben nyilvánosságra hozta javaslatát, amely az energiaunióról szól."Ismét egyértelművé vált, hogy Brüsszel megtámadta a rezsicsökkentést."Aláhúzta: a javaslatban egyértelműen benne van, hogy az áram esetében az Európai Bizottság meg akarja szüntetni a nemzeti ármegállapítás jogát, és ezt Brüsszelbe akarják telepíteni - mondta.Hollik István kiemelte, már másodszor került ez a javaslat a bizottság elé. Meghallgattuk az ügyben az Országgyűlés európai ügyek bizottságában Aradszki Andrást, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyekért felelős államtitkárát, aki egy részletes hatásvizsgálatot is készített a témában – közölte.Hozzátette: ezek alapján arról döntöttünk, hogy szubszidiaritásvizsgálatot fogunk kezdeményezni, hogy kiderüljön, megfelel-e a javaslat annak az uniós elvnek, amely szerint a döntéseket mindig a lehető legalacsonyabb szinten kell meghozni. Teljesen nyilvánvaló, hogy Brüsszel veszélybe akarja sodorni a magyar rezsicsökkentést – fogalmazott.fidesz.huFelhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben ez a hatósági ármegállapítás megszűnik Magyarországon, az egyet jelent a rezsicsökkentés megszüntetésével. Hollik István hangsúlyozta: meg kell állítanunk Brüsszelt, meg kell védenünk a rezsicsökkentést és meg kell akadályoznunk a magyar családokra veszélyes energiauniót is, amelyről ez a javaslat szólt. A kormánypárti politikus kiemelte, a mai szavazáson is nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar baloldal ismét a multik pártjára állt, hiszen a szubszidiaritásvizsgálatot egyedül ők nem szavazták meg. Akik meg akarják védeni a rezsicsökkentést, töltsék ki a nemzeti konzultáció kérdőíveit, így támogatva a kormányt abban, hogy ellent tudjon állni a brüsszeli szándéknak – mutatott rá a Fidesz-KDNP-s képviselő.(fidesz.hu)