Komoly küzdelem várható a rezsicsökkentés megvédésében
2017.04.19
Nagyon komoly küzdelemre kell felkészülnünk, hogy megvédjük a rezsicsökkentést – jelentette ki Kósa Lajos. A frakcióvezető ezért arra kérte a polgárokat, hogy minél többen küldjék vissza a nemzeti konzultációs ívet.

A magyar parlament európai ügyek bizottsága szubszidiaritási eljárást kezdeményezett, melyet az Országgyűlés a házszabálytól való eltéréssel tárgyal; május 2-án vagy 3-án lehet róla szavazás."Amiről beszéltünk, bekövetkezett: Brüsszel a magyar rezsicsökkentés elemei ellen intéz támadást."A Fidesz frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság olyan irányelvet és tanácsi rendeletmódosítást készít elő a villamos energiával kapcsolatban, amely alapján számos kérdés, így az ármeghatározás nemzeti helyett uniós hatáskörbe kerülne. Amiről beszéltünk, bekövetkezett: Brüsszel a magyar rezsicsökkentés elemei ellen intéz támadást – jegyezte meg. Kósa Lajos leszögezte, a Fidesz élesen ellenzi, hogy a villamosenergia-szolgáltatás ármeghatározása uniós szintű legyen. Szerintünk ez nemzetállami hatáskör, az Európai Bizottság sérti a szuverenitás elvét és az alapszerződést is akkor, amikor erről közösségi szintű döntést akar hozni – fogalmazott a frakcióvezető.Fotó: fidesz.huFelhívta a figyelmet arra, hogy az uniós szintű árszabályozással a magyar fogyasztók egészen biztosan rosszul járnak, jelentősen magasabb lenne az áram ára. Aláhúzta, ez hátrányosan érintené a magyar polgárokat, és komoly versenyhátrányt jelentene a magyar gazdaság számára. Hozzátette: többek között ezért indították el a nemzeti konzultációt, melynek az egyik kérdése erre vonatkozik. A Fidesz arra kéri a polgárokat, hogy mivel itt a baj, minél többen küldjék vissza a nemzeti konzultációs ívet. Nagyon komoly küzdelemre kell felkészülnünk, hogy megvédjük a rezsicsökkentést – mutatott rá Kósa Lajos.(fidesz.hu)