Sikeres a magyarországi foglalkoztatáspolitika
2017.04.29
A számok egyértelműen bizonyítják, hogy közel járunk a 2020-ra kitűzött 75 százalékos foglalkoztatottsági szinthez - közölte Szalai Piroska.

Európai uniós statisztikák szerint a nyugat-dunántúli régióban a hetedik legalacsonyabb volt a munkanélküliségi mutató tavaly az EU 275 térsége közül - mondta a Magyar Időknek Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri tanácsadója."az uniós statisztikák szerint 2016-ban nálunk nőtt a legnagyobb mértékben a 20-64 éves korosztályban a foglalkoztatottak száma."A lap szombati számában megjelent cikkben Szalai Piroska az Eurostat legfrissebb adatait ismertetve kifejtette: a magyarországi foglalkoztatáspolitika sikerét bizonyítja az is, hogy az uniós statisztikák szerint 2016-ban nálunk nőtt a legnagyobb mértékben a 20-64 éves korosztályban a foglalkoztatottak száma. Hozzátette: a számok egyértelműen bizonyítják, hogy közel járunk a 2020-ra kitűzött 75 százalékos foglalkoztatottsági szinthez. Az elmúlt években minden magyarországi megyében 10 százalék alá esett a munkanélküliség, a nyugat-magyarországi régiókban pedig teljes foglalkoztatottságról beszélhetünk.A nyugat-dunántúli régióban 2,7 százalékos volt a munkanélküliségi ráta a tavalyi adatok szerint.A miniszteri tanácsadó ugyanakkor arra figyelmeztetett: habár a munkanélküliségi ráta rendkívül alacsony, a foglalkoztatottsági szintnek még növekednie kell, ami azt jelenti, hogy az inaktívak közül még sokakat lehet bevonni a munkaerőpiacra - olvasható a Magyar Időkben.(MTI-fidesz.hu)