A 2018-as a munkából élők költségvetése
2017.05.03
Cél, hogy a munkát támogassa a a jövő évi büdzsé és a munkából élő emberek költségvetése legyen - hangsúlyozta Kósa Lajos a Frakcióinfón.

A Fidesz frakcióvezetője ennek kapcsán szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette: továbbmegyünk azon az úton, amely a segélyalapú társadalomból a munkaalapú társadalomba viszi át Magyarországot."továbbmegyünk azon az úton, amely a segélyalapú társadalomból a munkaalapú társadalomba viszi át Magyarországot."Mint mondta: a béremelési programot folytatni kell, a bért terhelő közköltséget csökkenteni kell. Szavai szerint tovább növekszik a minimálbér és a szakmunkás bérminimum és további két százalékkal csökken a társadalombiztosítási járulék. 2010-hez képest 700 ezer új munkahely jött létre, melynek többségét a versenyszféra adja – jegyezte meg. A költségvetés céljai között említette Kósa Lajos a családok támogatását is. Ennek kapcsán kifejtette: nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, otthonteremtésre több mint 126 milliárd forintot – a tavalyi dupláját – tervez a költségvetés, újabb adócsökkentések az egyes szolgáltatások és áruk tekintetében, illetve 3 százalékos nyugdíjemelést irányoz elő a büdzsé jövőre. Ez utóbbit novemberben az infláció és a GDP-növekedés fényében felülvizsgálják – fűzte hozzá.Fotó: fidesz.huMintegy 100 milliárd forinttal többet fogunk költeni jövőre az ország biztonságára, mint tavaly, ez az összeg 514 milliárd forintra van tervezve a költségvetésben. Azonban megvannak a szükséges tartalékok a nem várt eseményekre is – utalt a frakcióvezető a migrációs nyomás várható növekedésére. Mindezek mellett megtartjuk a költségvetés egyensúlyát is, ami az Európai Uniós átlagnál messze jobb – utalt a kormánypárti politikus a 2,4 százalékos tervezett hiányra, hozzátéve: a nemzetközi szervezetek által is alátámasztott 4,3 százalékos gazdasági növekedéssel tervezik a büdzsét.Az egészségügyi ágazatra 180 milliárddal több jut, mint a tavalyi évben, öt százalékkal növekszenek a közoktatási kiadások. Minden területen növekednek a költségvetés kiadásai, így mindenki léphet egyet előre 2018-ban is – jegyezte meg.(fidesz.hu)