A kormánypártok az édesanyák mellett állnak
2017.05.07
A kormánypártok az édesanyák mellett állnak, azon dolgoznak, hogy a megbecsülést és a segítséget az év minden napján, minden élethelyzetben érezzék - közölte a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség vasárnap, anyák napi közleményében.

A párt felidézte: a baloldal kormányzása alatt a megszorítások első célpontjai mindig a gyermekes családok és az édesanyák voltak, elvették tőlük a családi adókedvezményt, a hároméves gyest, az otthonteremtési kedvezményeket, bölcsődéket zártak be, és a sorozatos adóemelésekkel megnehezítették számukra a mindennapi megélhetést."Ma az édesanyák számíthatnak a kormányra, a 2018-as költségvetést is úgy tervezték, hogy a családok és a munkából élő édesanyák előrébb tudjanak lépni."Hangsúlyozták: ma az édesanyák számíthatnak a kormányra, a 2018-as költségvetést is úgy tervezték, hogy a családok és a munkából élő édesanyák előrébb tudjanak lépni. A béremeléseknek köszönhetően több százezer család jövedelme nő, már havi 35 ezer forint lesz a kétgyermekesek családi adókedvezménye.A közleményben kiemelték, hogy továbbra is biztosítják a gyed-extrát, a kisgyermekes édesanyák foglalkoztatását segítő Munkahelyvédelmi Akciót, és a nők negyven év munka utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét. Minden eddiginél többet fordítanak az ingyenes gyermekétkeztetésre, az ingyenes tankönyvellátásra és az otthonteremtésre.A kisgyermekes dolgozó anyákat több bölcsődei férőhellyel és rugalmasabb bölcsődei ellátással is segítik, és a gyed maximum összege már csaknem duplája lesz a 2010-es szintnek.Szeretnének azoknak a nőknek is jobban segíteni, akik lombikbébi-programmal, örökbefogadással, vagy nevelőszülőséggel lesznek anyák, ezekre a programokra az eddigieknél is több figyelmet és pénzt fordítanak - olvasható a közleményben.(MTI - fidesz.hu)