Nem védi meg helyettünk más a magyar érdekeket
2017.05.09
A magyar érdekekért nem fog kiállni Európában senki, ha mi nem tesszük – jelentette ki Kubatov Gábor Szentendrén, a nemzeti konzultáció kérdéseinek témájában tartott fórumon.

A Fidesz pártigazgatója előadásában elmondta, eddig 1 millió 130 ezren küldték vissza a konzultációs kérdőíveket, ami azt jelenti, hogy olyan kérdéseket sikerült feltenniük, amelyek érdeklik az embereket. Példaként említette a bevándorlás, a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtés témáját, amelyben más álláspontot képvisel Brüsszel és a magyar kormány."az a tét, hogy Magyarország megmarad-e magyar országnak."A fideszes politikus felidézte a 2010 előtti gazdasági helyzetet. Emlékeztetett a nagy költségvetési hiányra, a magas államadósságra, és felhívta a figyelmet arra, hogy annak idején hazánk is a csőd szélén táncolt, mint a dél-európai országok. Elmondta, a kormányváltás után a megszorításokat akaró IMF-et elküldtük, és egy más gazdaságpolitikát valósítottunk meg. Hozzátette, talpra állítottuk a magyar gazdaságot: 2010 óta 700 ezer új munkahely jött létre, csökkennek az adók, emelkednek a bérek, csökken az államadósság, bevezették a családi adókedvezményt és a rezsicsökkentést.Az utóbbi kapcsán megjegyezte, sikerült bebizonyítani, hogy megfékezhetők az energiaárak, és ha az árképzés lehetőségét átadjuk Brüsszelnek, akkor többszörösére is emelkedhetnek a rezsiárak. A fideszes képviselő fontos eredménynek tartja, hogy a segélyalapú társadalom munkaalapúvá alakult át, és visszakapta a munka a becsületét.fotó: fidesz.huKubatov Gábor arról is beszélt, hogy volt néhány becsületbeli ügy is, melyet fontos volt elrendezni. Példaként említette a határon túli magyarok állampolgárságát, a 2006 őszi események jóvátételét, törvényi rendezését és az európai, keresztény hagyományokra épülő alaptörvény megalkotását. A képviselő a becsületbeli ügyek közé sorolta a családi adókedvezmény bevezetését is. Hozzátette, Európa több országában a migrációval akarják kezelni a demográfiai problémákat, de hazánk más megoldást választott. Olyan helyzetet kell teremteni a családoknak, hogy legyen kedvük gyereket vállalni, ezért vezették be például a csok-ot is – fejtette ki.A képviselő kiemelte azt is, hogy a kormány komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy megvédjük az országot. Elmondta, 2015 óta egy nagyon komoly migrációs hullám indult Európa irányába. Sokan azt mondták, hogy nem lehet megfékezni ezt a hullámot, de hazánk bebizonyította, hogy ez lehetséges; a magyar határzár sikeres, most nem gyalogolnak keresztül rajtunk a migránsok, és nem vernek szállást a Keleti pályaudvaron – jegyezte meg. Hozzátette, nem csinálunk mást, mint betartjuk az előírásokat, és megvédjük a schengeni határokat. A politikus ezért felelőtlennek tartja a brüsszeli kritikákat.Problémának tartja azt is, hogy az európai bevándorláspolitika nem foglalkozik a biztonsági szűréssel; az ideérkezők nem rendelkeznek papírokkal, nagyrészt fiatal férfiak érkeznek, és a befogadás után jön a családegyesítés, amely ismét nagyobb számú bevándorlást eredményez. Felhívta a figyelmet arra is, hogy jelenleg 80 ezer migráns várakozik a balkáni útvonalon, 3,5 millió Törökországban, és másik 6 millió is indulásra készen áll. A képviselő a tömeges illegális migráció hatásaival kapcsolatban felidézte a közelmúlt nyugat-európai terrorcselekményeit is.Kubatov Gábor kitért arra is, hogy civil szervezetek segítik a migránsok európai mozgását, és fel akarják gyorsítani az ilyen típusú bevándorlást. A képviselő ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet Soros György és az általa támogatott szervezetek szerepére. A pártigazgató arról is beszélt, hogy Soros György több országban is megpróbálja befolyásolni a helyi politikát. Ahol Soros György megjelenik, ott mindig zavaros van – jegyezte meg.A fideszes képviselő aláhúzta, az a tét, hogy Magyarország megmarad-e magyar országnak. A következő választás döntő kérdésének nevezte, hogy Magyarországnak olyan kormánya lesz-e, mely meg tudja állítani a migránsokat és hajlandó kiállni az országért.(fidesz.hu)