Orbán Viktor gratulált az Osztrák Néppárt új elnökének
2017.05.15
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben gratulált Sebastian Kurznak, az Osztrák Néppárt elnökévé történt megválasztásához - tájékoztatott hétfőn Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

"Hálás vagyok azért, hogy az elmúlt években, az Osztrák Köztársaság külügyminisztereként végzett munkája során Magyarország mindig számíthatott az Ön támogatására és konstruktivitására közös ügyeink megoldásában, építve a nemzeteinket összekötő történelmi barátságra és közös keresztény értékeinkre. Várakozással tekintek a megújuló Néppárttal történő együttműködés elé és biztosíthatom, hogy jómagam és pártom, a Fidesz kész támogatni pártelnöki célkitűzéseinek megvalósításában" - írta az Osztrák Néppárt új elnökének Orbán Viktor. Az Ausztriában új választásokat szorgalmazó Sebastian Kurz külügyminisztert vasárnap választotta a kisebbik koalíciós partner Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetése a konzervatív párt új elnökének.(MTI-fidesz.hu)