Nemzetünkért, hazánkért állunk ki
2017.05.18
A kormány azért dolgozik, hogy a magyar emberek biztonságát garantálja, megvédje a határainkat; ezt szeretnénk a jövőben is tenni, ehhez kérjük az emberek további támogatását – jelentette ki Simicskó István Székesfehérváron.

A honvédelmi miniszter a nemzeti konzultáció kérdéseinek témájában tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatóján az országjárás eddigi tapasztalatiról elmondta, sok fórumon vett részt, és mindenhol rengetegen vannak. Ez azt mutatja, hogy fontos kérdések szerepelnek a nemzeti konzultáció kérdőívén – tette hozzá."szükség van arra, hogy összefogjunk, és együttesen álljunk ki az eddigi eredmények mellett."Simicskó István felidézte hogy milyen örökséget vett át politikai, gazdasági értelemben a Fidesz-KDNP 2010-ben és azóta a kormány milyen fontos társadalompolitikai intézkedéseket hajtott végre. Ennek kapcsán emlékeztetett a rezsicsökkentésre, vagy az adópolitikára. Felhívta a figyelmet arra, ezek veszélybe kerülhetnek a brüsszeli bürokraták és döntéshozók részéről, ezért szükség van arra, hogy összefogjunk, és együttesen álljunk ki az eddigi eredmények mellett. Hangsúlyozta, nemzeti szuverenitásunkat érintő kérdésekben szeretnének továbbra is a magyar emberekkel együtt dönteni.A honvédelmi miniszter szerint láthatóak az Európát sújtó illegális, tömeges bevándorlás veszélyei. Látjuk azt is, hogy milyen mértékben növekedett meg a terrorveszély a kontinensen, mellyel szemben fel kell lépni – fűzte hozzá. A kormány azért dolgozik, hogy a magyar emberek biztonságát garantálja, megvédje a határainkat, ezt szeretnénk a jövőben is tenni. Ehhez kérjük az emberek további támogatását azért, hogy a brüsszeli bürokraták felé is fel tudjuk mutatni az erőnket – fogalmazott a kormánypárti politikus.Fotó: fidesz.huSimicskó István aláhúzta, abban vagyunk érdekeltek, hogy az Európai Unió képes legyen megvédeni a saját külső határait, ehhez katonai, rendőri, határvédelmi képességekre van szükség. Magyarország ebben jó példát mutat – jegyezte meg.A sajtótájékoztatót követő fórumon Simicskó István előadásában hangsúlyozta, a humanitárius kérdések mellett a biztonságra is koncentrálni kell. A honvédség határvédelmi szolgálatot is ellát, segítik a rendőrök munkáját, határzárat építettek, és bevezettek egy különleges jogrendi tényállást, a terrorveszélyhelyzetet – sorolta az intézkedéseket. Helyesen jártunk el, hogy megvédtük az országot – szögezte le a miniszter.Ha a helyes úton jársz, teljesen mindegy, mit fecsegnek rólad, mit kiabálnak rád, menni kell ezen az úton tovább – húzta alá egy idézettel kapcsolatban a honvédelmi miniszter. Ez egy igaz ügy, a nemzetünkért, hazánkért állunk ki – szögezte le Simicskó István.(fidesz.hu)