A polgári kormányzás alatt mintegy 4 százalékra csökkent a munkanélküliség
2017.05.23
A polgári kormányzás alatt a korábbi 12 százalékról mintegy 4 százalékra csökkent a munkanélküliség, idén pedig elérhető a teljes foglalkoztatottság is - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár hozzátette: ahol még nincsenek munkahelyek, ott a segélyek helyett bevezették a közmunka programot, mindez szociológiai és társadalmi szempontból is fontos folyamat volt. A következő lépés a közmunka programban foglalkoztatottak átvezetése lesz a versenyszférába. Mindehhez béremelések - a minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum emelése - kellenek - mondta. A munkahelyteremtési lépések közül példaként említette a Kelet-Magyarországon - Kecskeméten, Nyíregyházán, Kisvárdán - történt beruházásokat, amelyeknek köszönhetően a térségben nőtt az ipari munkahelyek száma.Ezek az új munkahelyek minőségi munkaerőt igényelnek, ezért ezekben a térségekben fontos az oktatás, a szakképzés szerepe a versenyképes tudás biztosítása érdekében.(MTI-fidesz.hu)