Magyarország jövőjét a családok támogatásával kell biztosítani, nem a migránsok betelepítésével
2017.05.25
A bevándorláspárti baloldallal szemben a Fidesz-KDNP születő magyar gyermekekkel és nem migránsok betelepítésével akarja megoldani a Magyarországot sújtó demográfiai válságot; és üdvözöli, hogy ehhez a családbarát politikához a ma kezdődő Családok Világtalálkozóján a világ minden tájáról kapnak megerősítést – jelentette ki Hollik István csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A mai napon kezdődik a Budapesti Demográfiai Fórum. A nemzetközi konferencia is mutatja, hogy a Fidesz-KDNP számára a legfontosabb a család – jelentette ki a képviselő. Aláhúzta, a család a társadalom alapköve, ha a családok erősek, akkor Magyarországnak van jövője. Ezért is üdvözöljük, hogy a kormány szervezésében a Családok Világtalálkozóját itt rendezik Magyarországon, és a világ minden tájáról érkeznek ide olyan családpolitikai szakemberek, családbarát szakmai szervezetek, politikusok, akik egyetértenek abban, hogy a nemzetek, a világ jövője a családokban van – fűzte hozzá."a Fidesz-KDNP számára a legfontosabb a család."Hollik István kiemelte, Európa sorsdöntő válaszút előtt áll és mindenkinek el kell döntenie, mely utat választja, mely utat támogatja. Ahogy II. János Pál pápa is mondta: egy drámai összecsapás közepén állunk, a jó és a rossz, az „élet kultúrája” és a „halál kultúrája” között kell választanunk.Osztozunk abban a felelősségben, hogy feltétel nélkül az életet válasszuk – idézte a Fidesz-KDNP képviselője. Mi ezért állunk a gyermekek és a családok oldalán – tette hozzá.Fotó: fidesz.hu"Továbbra is biztosítjuk a családi adórendszert, tovább nő a kétgyermekesek adókedvezménye, még több pénzt fordítunk a családok otthonteremtésére, az ingyenes gyermekétkeztetésre, az ingyenes tankönyvellátásra."Felhívta a figyelmet arra, ugyanakkor azt látjuk, hogy a magyar baloldal egy olyan migránspárti politikához asszisztál, amely a családok és a nemzet legyengítéséhez is vezet. Emlékeztetett, a baloldal kormányzása alatt láthattuk, hogy mennyire nem érték számukra a család, mindig csak elvettek tőlük.Megszorításokkal és adóemelésekkel sújtották őket, elvették tőlük a családi adókedvezményt, az otthonteremtési kedvezményeket, valamint hagyták, hogy a családok devizahitelbe sodródjanak és az otthonokra a bankok tegyék rá a kezüket – sorolta a kormánypárti politikus.Hozzátette, az ellenzék ma is rendszeresen támadja a családokat, és az azokat támogató kormányzati intézkedéseket. Ha rajuk múlna, nem lenne családi adórendszer, hároméves gyes, gyed-extra, és otthonteremtési támogatás sem – jegyezte meg.Mi úgy gondoljuk, hogy Magyarország jövőjét nem a migránsok betelepítésével, hanem a családok támogatásával kell biztosítani. Számunkra mindig is a család volt az első; a gyermekeket, a családokat tartjuk a legfőbb nemzeti értéknek – fogalmazott a képviselő.Hozzátette: ezért kell nemcsak a családpolitikában, de az adópolitikában, a foglalkoztatáspolitikában, a lakáspolitikában is támogatni a családokat, és azon dolgoznak, hogy minél kevesebb teher legyen a családokon és érezzék, hogy segítik, támogatják őket minden élethelyzetben.Hollik István szerint el kell érni, hogy egy fenntartható demográfiai fordulat jöjjön létre Magyarországon; ennek szellemében tervezték meg a 2018-as költségvetést. Ennek köszönhetően a családok előrébb léphetnek: továbbra is biztosítjuk a családi adórendszert, tovább nő a kétgyermekesek adókedvezménye, még több pénzt fordítunk a családok otthonteremtésére, az ingyenes gyermekétkeztetésre, az ingyenes tankönyvellátásra - sorolta. Folytatjuk az adócsökkentéseket, a béremeléseket, hogy még több pénz maradjon a családoknál – jelentette ki.A bevándorláspárti baloldallal szemben mi születő magyar gyermekekkel és nem migránsok betelepítésével akarjuk megoldani a Magyarországot sújtó demográfiai válságot, és üdvözöljük, hogy ehhez a családbarát politikához a ma kezdődő Családok Világtalálkozóján a világ minden tájáról kapunk megerősítést – fogalmazott Hollik István.(fidesz.hu)