A kormány célja, hogy a magyar családok megerősödjenek
2017.05.26
A kormány családvédelmi akciótervének lényege, hogy a magyar családok megerősödjenek - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán pénteken.

"Ez egy csomag, amely mindenkinek egyértelművé teszi, hogy családban élni jó, családban élni fontos dolog, és a családok támogatása elsődleges."Tuzson Bence hangsúlyozta: a család "a legfontosabb alapegység", arra épül az ország, arra épül a társadalom. A szolidaritás legkisebb egysége is a család - tette hozzá. Jelezte: sok eszköz kell ahhoz, hogy a magyar családok megerősödjenek, egy lépés önmagában "csodát nem tesz", de ezeket egységesen kell kezelni. Ezért is dolgoznak ki akciótervet (amelynek része a szerdai kormányülésen elfogadott program elemei mellett a családi otthonteremtési kedvezmény is), és nem csak egy-egy intézkedést hoznak - tette hozzá. Ez egy csomag, amely mindenkinek egyértelművé teszi, hogy "családban élni jó, családban élni fontos dolog", és a családok támogatása elsődleges - mondta az államtitkár.(MTI - fidesz.hu)