Új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-táborokon belül
2017.05.28
Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-programon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-programra - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára gyereknapon, vasárnap, a Családok budapesti világtalálkozójának záró rendezvényén.

Az államtitkár hozzátette: a nagyszülők és az unokák pályázat keretében tölthetnek együtt egy hetet az Erzsébet-program keretein belül.Fotó: Botár Gergely - kormany.hu "A kormány azt akarja elérni, hogy minden vendéglátóhelyen, szállodában legyenek tekintettel a kisgyermekkel vagy nagyszülőkkel érkezőkre."A A másik lehetőség az egyszülős családokat célozza, az is pályázhat, aki egyedül neveli gyermekét vagy gyermekeit, és a kétgyermekes családok is jelentkezhetnek a programba - mondta Novák Katalin.Mindhárom esetben vasárnaptól lehet beadni a jelentkezéseket - közölte az államtitkár. Novák Katalin kiemelte: a turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködve meghirdetik a családbarát turizmust.A kormány azt akarja elérni, hogy minden vendéglátóhelyen, szállodában legyenek tekintettel a kisgyermekkel vagy nagyszülőkkel érkezőkre. Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány arra törekszik, hogy jövőre a turizmus is valóban családbarát legyen.Fotó: Botár Gergely - kormany.huEmlékeztetett arra is, hogy 2018 Magyarországon a családok éve lesz. Novák Katalin bízik abban, mindenki érezni fogja majd, hogy Magyarországon a családok vannak a középpontban. A vasárnapi budapesti gyermeknapi fesztivál szakmai partnere az MTÜ, kiemelt partnere a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. A fesztivál védnöke Novák Katalin.(MTI - fidesz.hu)