A javaslat segít az eszközkezelős családokon
2017.05.30
Módosulhat a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvény.

Az előterjesztő Németh Szilárd (Fidesz) expozéjában azzal indokolta a törvénymódosítást, hogy a Nemzeti Eszközkezelővel szerződött családok is ingyen kapják a kéményseprőipari-szolgáltatást. Ezt a rezsicsökkentés kiterjesztéseként értékelte és azzal magyarázta, hogy a törvényi ingyenesség jelenleg csak a magántulajdonú ingatlanokat érinti, míg a szervezet jogi személynek számít.Fotó: fidesz.hu"A Fidesz támogatja a módosítást."Mint mondta, jelenleg 25 ezer megkötött szerződése van az eszközkezelőnek, s ez a továbbiakban még nőhet; a javaslat ezen családoknak segít. Kitért arra is, hogy az ingyenes kéményseprés a 2013 nyarán életbe lépett rezsicsökkentéshez tartozik, az ágazatba pedig az eltérő viszonyok és díjak miatt többször be kellett avatkozni, azonban "dugába dőlt" az a felvetés, amit az ellenzék hangoztatott, miszerint tönkremennek a szolgáltatók. Pogácsás Tibor, a BM önkormányzati államtitkára a kormány nevében támogatásról biztosította a fideszes javaslatot. Kósa Lajos, a Fidesz vezérszónoka igazságtalannak nevezte, hogy az eszközkezelővel szerződött családokra nem vonatkozik az ingyenesség. Kifejtette, hogy a nemzetgazdasági tárca év végére 30 ezer szerződéssel számol, a BM pedig ki tudja gazdálkodni a 210 millió forint többletkiadást annak érdekében, hogy a díjmentességgel segíteni tudjanak az érintett családoknak. A kormánypárti politikus a javaslat támogatását kérte.(MTI-fidesz.hu)