Iraki keresztények házainak helyreállításáról írt alá megállapodást Orbán Viktor a babiloni káld pátriárkával
2017.05.30
Orbán Viktor miniszterelnök az iraki Tell-Aszkuf megrongált lakóházainak helyreállításához nyújtott magyar kormányzati hozzájárulásról írt alá dokumentumot Lui Rafael Szakó babiloni káld katolikus pátriárkával kedden az Országházban.

Az aláírás előtt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta: a magyar kormány a közel-keleti térségben élő, üldöztetést szenvedő keresztények támogatásáról szóló kormányhatározatban foglaltak szerint segíti a keresztény családok szülőföldjükön maradását, illetve visszatérését otthonukba.MTI Fotó: Bruzák NoémiA magyar kormány e célt szem előtt tartva úgy döntött, hogy 580 millió forint értékben támogatást nyújt Tell-Aszkuf település megrongált lakóházainak helyreállításához - közölte.A kormány márciusban döntött úgy, hogy a közel-keleti térségben élő üldözött keresztényeket támogatandó 580 millió forintot biztosít az iraki város lakóházainak helyreállításához.(MTI-fidesz.hu)