A londoni támadások különös megrázkódtatást jelentenek minden magyarnak
2017.06.04
Orbán Viktor táviratban fejezte ki megdöbbenését és együttérzését Theresa May brit miniszterelnöknek a szombat esti londoni terrortámadás miatt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

"Az Egyesült Királyságot ért támadások különös megrázkódtatást jelentenek minden magyar számára, hiszen az elmúlt évtizedben - munka vagy tanulás céljából - számos honfitársunk választotta az Önök gyönyörű fővárosát" - írta Orbán Viktor, leszögezve: Magyarország kormánya és a magyar emberek "továbbra is készek hozzájárulni közös biztonságunk megvédéséhez.""Ezúton fejezem ki együttérzésemet az áldozatok családtagjainak, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívánok" - zárul a magyar miniszterelnök levele.Szombat éjjel ismeretlen támadók kisteherautójukkal a gyalogosok közé hajtottak a London központjában található London hídon (London bridge). Több embert elgázoltak, majd továbbhajtottak a közeli piacra, a Borough Marketre, ahol késsel támadtak az emberekre. A rendőrség nyolc perccel az első riasztás után mindhárom támadót agyonlőtte. A merényletnek hat halálos áldozata van, és negyvennyolc embert vittek kórházba.(MTI-fidesz.hu)