A 2018-as büdzsé a munkából élők költségvetése
2017.06.07
Az adócsökkentésekről, a családok támogatásáról és az ország biztonságának erősítéséről beszélt a jövő évi büdzsé kapcsán a Fidesz-frackió szóvivője.

A parlament június 15-én szavaz a 2018-as büdzséről. Halász János a szerdai Frakcióinfón a jövő évit a munkából élők költségvetésének nevezte. Szeretnénk elérni, hogy minden magyar ember tehessen egy lépést előre, ezért újabb intézkedéseket hozunk - a költségvetés segítségével is - azért, hogy minél többen dolgozhassanak – fogalmazott.Fotó: fidesz.hu "Szeretnénk elérni, hogy minden magyar ember tehessen egy lépést előre."A Fidesz-frakció szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy 2010-hez képest több mint 700 ezer új munkahely jött létre. Elmondta azt is, hogy az adócsökkentés lehetővé teszi a minimálbér és a szakmunkás minimálbér emelését.Kitért arra is, hogy folytatódik a családok támogatása, ezért is indították el az Európában egyedülálló családi adórendszert, melyet tovább fejlesztenek, így jövőre tovább emelkednek a családi adókedvezmények. A kétgyermekes családok esetén már 35 ezer forint írható jóvá havonta, így évente 420 ezer forint marad náluk – emelte ki.Halász János a büdzsé kapcsán arról is beszélt, hogy erősítik az ország biztonságát. A legfontosabb, hogy megőrizzük azt az Európában szinte egyedülálló biztonságot, melyet az ország garantálni tud a magyaroknak, és az idelátogatóknak. Éppen ezért újabb összegeket biztosítunk a határvédelemre, és tovább emeljük a rendvédelmi dolgozók bérét – tette hozzá.(fidesz.hu)