Idén a magyar gazdaság növekedése lesz a leggyorsabb a visegrádi országok közül
2017.06.07
A magyar gazdaság kiugróan jó első negyedéve alátámasztotta a kormány előzetes várakozásait, a hatéves bérmegállapodásnak és az adócsökkentéseknek köszönhetően a magyar gazdaság magasabb növekedési pályára állt, ezt pedig elismerik a nemzetközi szervezetek is - mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár.

"A visegrádi országokban dinamikus lesz a gazdasági növekedés az OECD előrejelzése szerint, 2017-ben pedig hazánk lehet a térség leggyorsabban bővülő gazdasága."Az ősszel megjelent várakozásához képest jelentősen javította a magyar GDP-növekedési előrejelzését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is - tájékoztatott a helyettes államtitkár.A szervezet párizsi fórumán bemutatott Economic Outlook című kiadványban 2017-re 3,8 százalékos magyar gazdasági növekedéssel számolnak, ez 1,3 százalékponttal haladja meg a 2,5 százalékos őszi adatot.Balogh László a jelentést ismertetve elmondta, hogy az OECD szerint a gazdasági növekedés motorja továbbra is a belső kereslet, amit támogat a tovább javuló foglalkoztatottság és a reálbérek növekedése. A beruházások is bővülni fognak az uniós források gyorsított kifizetésének és az otthonteremtési támogatásoknak köszönhetően.A kormány hasonlóan látja a magyar gazdaság pályáját, de álláspontunk szerint a pozitív folyamatok az OECD számainál jobb makrogazdasági mutatókhoz fognak vezetni - húzta alá a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár.Balogh László elmondta azt is, hogy a visegrádi országokban dinamikus lesz a gazdasági növekedés az OECD előrejelzése szerint, 2017-ben pedig hazánk lehet a térség leggyorsabban bővülő gazdasága.(fidesz.hu)