A bérunió a Jobbik nagy átverése és porhintése
2017.06.08
Pósán László szerint szerint a Jobbik ugyanazt képviseli, amit korábban Gyurcsány Ferenc hirdetett meg.

A bérunió ötlete – az egyenlő munkáért egyenlő bért – első ránézésre tetszetős elképzelés, de a valóság ezzel szemben egyáltalán nem az – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője."A felülről jövő bérszabályozás szembe megy az Európai Unió alapelveivel."Szerinte a bérunió a Jobbik nagy átverése és porhintése. Ez az ötlet része annak a politikai pálfordulásnak, ami a Jobbikot az elmúlt hónapok, évek során jellemezte. Nevezetesen, hogy a Jobbik lényegében átnyergelt a baloldali térfélre – jelentette ki Pósán László.A kormánypárti országgyűlési képviselő szerint a bérek felzárkóztatását Brüsszeltől várni nonszensz. A felülről jövő bérszabályozás szembe megy az Európai Unió alapelveivel. Az egységes uniós szabályozásnak ugyanakkor közgazdasági és adóharmonizációs akadályai is vannak.A Jobbik lényegében beállt abba a sorba, amit jó néhány politikai erő az unióban csinál. Nevezetesen, hogy a brüsszeli hatalomközpontosításnak, centralizációnak a kiszolgálójává vált, lényegében a nemzeti szuverenitás rovására az "Európai Egyesült Államok" politikáját képviseli ugyanazt, amit Magyarországon Gyurcsány Ferenc meghirdetett – mutatott rá Pósán László. A politikus szerint a bérunió végső soron Magyarország nemzeti szuverenitásának sérelmét jelentené.(dehir.hu - fidesz.hu)