Eger önkormányzata csatlakozik a családbarát kormányzati politikához
2017.06.09
A kormány kiszámítható családtámogatásáról beszélt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott pénteken a hevesi megyeszékhelyen, kiemelve, hogy Eger önkormányzata két programmal csatlakozik a családbarát politikához.

A politikus, Eger és térsége fideszes országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: a jövő évi költségvetésben 1900 milliárd forintot különítettek el a családok támogatására."A családi otthonteremtési kedvezményre eddig több mint 40 ezren nyújtottak be kérelmet."Hangsúlyozta, hogy a kormányzat családokat támogató politikáját tükrözi a családi adókedvezmény.Kitért arra is: jövő évtől ingyen jutnak tankönyvhöz a diákok a kilencedik évfolyamig.Nyitrai Zsolt felidézte, hogy 2010-hez képest 40 százalékkal nőtt a házasságkötések száma.A családi otthonteremtési kedvezményre eddig több mint 40 ezren nyújtottak be kérelmet. A nők 40 programmal pedig 194 ezren éltek eddig, ők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehettek.Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója bejelentette: az egri önkormányzattal közösen pályáznak a "Nők a családban és munkahelyen" projekt keretein belül egy az elhelyezkedést átképzéssel, tanácsadással segítő nőközpont létrehozására. Erre 150-200 millió forint nyerhető el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretéből.A Ficsak alapítója, Martonné Adler Ildikó alpolgármesterrel közösen szólt az úgynevezett jegyescsomagról is, amely párkapcsolati tanácsadó könyvet és jegygyűrűpárnát tartalmaz. Több budapesti kerületet követően a megyei jogú városok közül elsőként Egerben vezetik be ezt a programot. A bejelentkező jegyespárok megkapják a csomagot, és egy palack Egri Bikavérrel is megajándékozzák őket.(MTI - fidesz.hu)