Az ellenzék milliárdosok kottájából játszik
2017.06.12
Az ellenzék teljes mértékben eltekint a tényektől és a valóságtól – reagált Kósa Lajos az ellenzéki pártok frakcióvezetőinek felszólalására a miniszterelnök napirend előtti felszólalása után, hétfőn a parlamentben.

A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: teljes képtelenségeket állítottak az ellenzéki képviselők, „drámai szavakkal ecsetelték a korrupciót”, az MSZP hovatovább odáig jutott, hogy Szent László szigorát emlegették a tolvajlás kapcsán. "A Jobbik bérunióval kapcsolatos kezdeményezése meglehetősen ellentmondásos, ugyanis a párt a minimálbér emelése ellen foglalt állást, ugyanakkor a bérek háromszorosára emelését is javasolja."„Simon Gábor hány testrészét kellett volna lekaszabolni, amikor meglépett több százmillió forinttal” – jegyezte meg, felidézve a Sukoró-ügyet, a 4-es metró beruházását, az EMIR-ügyet, mely a „Gyurcsány házaspár lelkén szárad”, Medgyessy Péter Alstom-ügyére, ahol „60 milliós születésnapi ajándék járt az asszonynak”. Ezeket az ügyeket mind uniós szervek indították el, és nekünk kell kifizetni – jegyezte meg.Kósa Lajos a Jobbik kapcsán kitért Kovács Béla ügyére is, hangsúlyozva: most már nemcsak egy virtigli árulóról van szó, akinek a mentelmi jogát kiadta az Európai Parlament kémkedés vádjában, de az is kiderült, hogy 12 milliót lopott az Európai Parlamenttől színlelt szerződéssekkel.A fideszes politikus emlékeztetett arra is, hogy „fogta magát egy milliárdos, Simicska Lajos és felvásárolt magának egy komplett politikai pártot”. Egyúttal felhívta a figyelmet arra is, hogy a Jobbik bérunióval kapcsolatos kezdeményezése meglehetősen ellentmondásos, ugyanis a párt a minimálbér emelése ellen foglalt állást, ugyanakkor a bérek háromszorosára emelését is javasolja.Fotó: fidesz.hu„A Jobbik, mint büszke nemzeti párt arra apellál, hogy odamennek kalapozni Brüsszelbe: tessék már a magyar béreket kifizetni!” – fogalmazott, hozzátéve: ebben az illúzióban, hogy Brüsszel majd megemeli a magyar béreket, csak csalatkozni lehet. „A Jobbik elnökének Magyarország sorsa kapcsán kifejtett elgondolásai több, mint ijesztőek” – összegzett Kósa Lajos.A Fidesz frakcióvezetője szerint a nemzeti konzultációból kiderül, hogy meg kell védeni az országot, amiben az ellenzékre nem lehet számítani. Mint mondta: ha az ellenzék jut hatalomra százezrével fognak jönni a migránsok, „az ellenzék milliárdosok kottájából játszik, melyeknek egy az eredője: az ország elvesztése”.Az ellenzék gazdaságpolitikai kritikáira reagálva a kormánypárti politikus azt mondta: az összes ellenzéki javaslat adóemeléssel járna. (fidesz.hu)