A költségvetés teljesíti a kitűzött célokat
2017.06.15
Erőteljes marad a családok támogatása, és a költségvetés lehetővé teszi azt is, hogy a munkából élő emberek egy lépést előre tudjanak haladni – emelte ki a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-frakció egységesen támogatta a költségvetés elfogadását – jelentette ki Kósa Lajos a 2018-as büdzsé megszavazását követően. Közölte, a módosításokkal a költségvetés teljesíti a kitűzött kívánalmakat."A Fidesz-frakció egységesen támogatta a költségvetés elfogadását."Erőteljes marad a családok támogatása, valamint a büdzsé továbbra is lehetőséget ad arra, hogy a bérfelzárkózás és a minimálbéremelés is abban az ütemben haladjon, ahogyan a kormány a munkaadókkal és a munkavállalókkal megegyezett – tette hozzá.Elmondta, a költségvetés lehetővé teszi azt is, hogy a munkából élő emberek egy lépést előre tudjanak haladni. A Fidesz-frakcióvezetője kitért a parlament egyéb döntéseire is. Az Országgyűlés csütörtöki döntése értelmében az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába (ÁBTL) kerülhetnek a rendszerváltás előtt működött állambiztonsági szolgálatoknál keletkezett titkosszolgálati mágnesszalagok, valamint a rendszerváltás utáni nemzetbiztonsági szolgálatoknál keletkezett, minősített adattartalmat rögzítő, maradandó értékű iratok.Kósa Lajos közölte, a parlament által elfogadott javaslattal teljes körűen lehetővé válik az állambiztonsági adatok kutatása. Elmondta, ezt a javaslatot azért kellett kivételes eljárásban tárgyalni, mert a kormány július 1-jével adja át a levéltárnak az állambiztonsági szolgálatok mágnesszalagjait.Fotó: fidesz.huKósa Lajos az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosításáról is beszélt. Emlékeztetett, a Fidesz-frakció azt kezdeményezte, hogy hűségidejű szerződés esetében amennyiben a szolgáltató módosítja a tarifacsomagot, vagy a belső tartalmat, akkor a fogyasztó ki tudjon lépni a szerződésből, mert eredetileg nem erre kötötte.Vita volt azzal kapcsolatban, hogy ez a konstrukció nem teszi lehetővé a továbbiakban a kétéves hűségidőt, ezért a szolgáltatók nem tudják finanszírozni a nagy értékű eszközök vásárlással összekötött hűségidős szerződéseket, ezt sikerült a szolgáltatókkal való egyeztetéssel megoldani – közölte, hozzátéve: van egy kivételi kör; kétéves hűségszerződést lehet kötni akkor, ha a szolgáltató nagy értékű eszköz vásárlását is ajánlja a szolgáltatással együtt. Fogyasztóvédelmi szempontból fontos kérdésben is előre tudtunk lépni – jegyezte meg a frakcióvezető.(fidesz.hu)