A miniszterelnök az Akadémia újraválasztott elnökével tárgyalt
2017.06.15
Aktuális tudománypolitikai kérdésekről, valamint az egyetemek és kutatóintézetek tudományos utánpótlásának ügyéről is egyeztetett egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) nemrég újraválasztott elnöke - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

Az Országházban tartott megbeszélésen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Freund Tamás, az MTA alelnöke és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke is.Szóba került, hogy a magyar akadémiai és egyetemi rendszer miként vonzhat még több külföldi hallgatót és tudóst hazánkba. Az MTA elnöke tájékoztatást adott a folyamatban lévő fejlesztésekről és programokról, melyeket a miniszterelnök támogatásáról biztosított. A megbeszélésen kiemelt figyelmet kapott az akadémiai kutatási programok közvetlen ipari hasznosításának témája - ismertette a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.(MTI - fidesz.hu)