Az alacsony energiaárak garantálják a versenyképességet
2017.06.20
Egyetértett az energiabiztonság és alacsony európai energiaárak fontosságában Orbán Viktor miniszterelnök és Maros Sefcovic, az Európai Bizottság Energia Unióért felelős alelnöke kedd délelőtti budapesti tárgyalásán - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az Országházban tartott megbeszélésen az uniós biztos tájékoztatást adott a bizottság energiapolitikai elképzeléseiről. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a magyarországi rezsicsökkentést nagy eredménynek tartja, és azt a magyar kormány meg is fogja védeni.Fotó: Árvai Károly (kormany.hu)Fontosnak nevezte, hogy továbbra is a tagállamok dönthessenek az országukban alkalmazott energiaárakról. A rezsiköltségek alacsonyan tartása ugyanis nemcsak a családok számára fontos, hanem az európai vállalkozásoknak is versenyelőnyt jelent - tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.(MTI-fidesz.hu)