Minden iskolai szünetben lehet ingyenes gyermekétkeztetést igényelni
2017.06.20
Nemcsak a nyáron, hanem mind a négy szünidőben kell kötelezően biztosítaniuk az önkormányzatoknak ingyenes étkeztetést a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán kedden.

Czibere Károly ismertette, 208 ezer gyermek kaphat meleg ételt a szünetekben, erre a célra mintegy 6,7 milliárd forintot fordít a kormány."Ha bejönnek a gyerekek, pedagógusok is találkoznak velük, közösségfejlesztés is történhet."A szülők az ingyenes étkeztetést a jegyzőnél igényelhetik, és fontos - fogalmazott az államtitkár -, hogy egyetlen érintett gyermek se essen el az ingyenes étkezés lehetőségétől csak azért, mert a szülők nem kapnak erről információt időben, ezért már a tavaszi szünidő előtt levelet írt a polgármestereknek, jegyzőknek és a gyermekjóléti központok vezetőinek, hogy időben tájékoztassák a családokat, hogyan kérhetik a lehetőséget.Aki nem élt a lehetőséggel, még menet közben is beadhatja a kérelmet - tette hozzá. Czibere Károly elmondta azt is, hogy a gyerekek azokban az iskolákban kaphatják meg az ételt, amelyekbe járnak.Ha bejönnek a gyerekek, pedagógusok is találkoznak velük, közösségfejlesztés is történhet - jegyezte meg, hozzátéve, ha például télen nehézségbe ütközik az iskola fűtése, a jogszabály lehetőséget ad arra, hogy kiszállítsák a napi egy tál meleg ételt.(MTI - fidesz.hu)