Magyarország Kína legfontosabb kereskedelmi partnere a térségben
2017.06.21
Magyarország és Kína stratégiai partnerségének megerősítése jegyében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Liu Jen-tung kínai miniszterelnök-helyettes az Országházban szerda délelőtt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A tárgyaláson részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is. A kínai miniszterelnök-helyettes kifejtette: országa a kölcsönös tiszteleten alapuló, kiváló kétoldalú kapcsolatrendszer fenntartásában és erősítésében érdekelt. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda - Botár GergelyOrbán Viktor és Liu Jen-tung megállapították, hogy a Közép-Európába irányuló kínai befektetések közül a legtöbb Magyarországra érkezik, ráadásul a legdinamikusabban a magyar-kínai kereskedelem bővül, a térség országaival összehasonlítva. Havasi Bertalan tájékoztatása szerint szót ejtettek az úgynevezett 16+1 formátumú partnerségről is; a Kínát és a kelet-közép-európai országokat összefűző együttműködés következő csúcstalálkozóját éppen Budapesten rendezik majd, és ezen részt vesz a Kínai Népköztársaság miniszterelnöke is.(MTI - fidesz.hu)