Ötszáz helyen 55 ezer diák vehet részt Erzsébet napközi táborban a nyáron
2017.06.26
Az ország mintegy ötszáz pontján csaknem 55 ezer gyerek vehet részt napközi rendszerben zajló tábori programokon - mondta hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Noszvajon, a Zenebona napközi tábor megnyitóján.

Novák Katalin közölte: a napközi Erzsébet táborok egész nyáron programdús élményeket nyújtanak a gyerekeknek. A család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szavai szerint a 2015-ben indított táborok egyre népszerűbbek: idén 40 ezer gyerekkel terveztek, ám a másfélszeres túljelentkezés miatt csaknem 55 ezer diák számára hirdethették meg a napközi Erzsébet táborokat. A körülményekről azt mondta, hogy a napi négyszeri étkezésen, valamint a turnusonkénti egy-egy kiránduláson túl igen változatos a napközik tematikája, és mindezért a szülők mindössze napi száz forintot fizetnek.Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ vezetője azt mondta: a tankerületből tavaly néhány száz diák és néhány tucat pedagógus vett részt Erzsébet táborban. Az idén 71 pályázatukból 58 sikeres volt, így a nyár végére kétezer tanuló és 230 pedagógus jut tábori élményhez.A Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Zenebona napközi táborába a helyiek mellett felsőtárkányi, egri és adácsi gyerekek is érkeztek.(MTI-fidesz.hu)