Történelmi áttörés a vajdasági nemzetrész támogatásában
2017.07.05
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Országházban fogadta Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét, akivel a gazdaságfejlesztési program eredményein kívül nemzetstratégiai kérdéseket is megvitattak - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

A találkozón összegezték a Prosperitati Alapítvány által az elmúlt másfél évben elvégzett munkát, ami nélkül - mint fogalmaztak - reménytelen lett volna a szociális-gazdasági leszakadás megállítása. Kiemelték, hogy történelmi áttörésre került sor, hiszen ilyen mértékű gazdasági illetve agrártámogatásban soha nem részesült a vajdasági nemzetrész.Az uniós, a magyarországi és a szerbiai törvényeknek is megfelelő, teljes átláthatósággal működő pályázati rendszer eredményei már észrevehetőek - állapították meg. Mindez a vajdasági magyarok, a Prosperitati Alapítvány és a VMSZ közös munkájának köszönhető egy újfajta hozzáállás meghonosításával, a közbizalom megerősítésével, a "pályázási tudás és gyakorlat" elsajátításával. Ez pedig a nemzeti összetartozás új dimenziójának nyit teret - hangzott el Orbán Viktor és Pásztor István találkozóján.A VMSZ elnöke tájékoztatta a miniszterelnököt a gazdaságfejlesztési stratégia további programjairól. Orbán Viktor az eddigi eredmények alapján támogatásáról biztosította az elképzeléseket, így a vajdasági magyar közösség 2018 végéig további gazdasági fejlesztésekre számíthat a Prosperitati Alapítványon keresztül - közölte Havasi Bertalan.(MTI-fidesz.hu)