Emelkedett az ipari termelés volumene
2017.07.06
A várakozásoknak megfelelően nőtt az ipari termelés volumene, ami elsősorban a járműgyártásnak köszönhető, de jól teljesít a gépgyártás és az elektronikai ipar, valamint megkezdte a gyártást az Apollo Tyres gumigyára is - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

A KSH legfrissebb közlése szerint az ipari termelés volumene 8,8 százalékkal haladta meg májusban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,2 százalékkal emelkedett. A gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár kiemelte: a hagyományosan erősen teljesítő ágazatok segítik az ipari termelés bővülését. Megjegyezte, hogy az Irinyi tervben kidolgozták azokat a stratégiákat, amelyek a gyorsan fejlődő ágazatok növekedését segítik. Ilyen ágazatként említette az egészség- és azon belül a gyógyszeripart, az orvosi műszergyártást. Egyben a jövőben gyorsabban bővülő ágazatként jelölte meg az infokommunikációt, a számítástechnikát és egy éven belül a hadiipart is.(MTI-fidesz.hu)