Orbán Viktor Izrael askenázi főrabbijával tárgyalt
2017.07.06
A magyar zsidóság védelméről, támogatásáról és a magyarországi zsidó élet virágzásáról is szó esett Orbán Viktor miniszterelnök valamint David Lau, Izrael askenázi főrabbija találkozóján csütörtökön az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A megbeszélésen, amelyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, valamint Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija is, Orbán Viktor biztosította vendégét: a magyarországi zsidó közösség a kormány feltétlen védelme alatt áll. Hozzátette: a magyar zsidóság - a többi történelmi egyházhoz hasonlóan - minden lehetséges támogatásban részesül. A főrabbi örömmel állapította meg, hogy a zsidó élet virágzik Magyarországon, és köszönetet mondott Orbán Viktornak az ehhez nyújtott segítségért - közölte Havasi Bertalan.Fotó: Árvai Károly (Miniszterelnöki Sajtóiroda)(MTI-fidesz.hu)