Kiemelten segíti a kormány a családalapítás előtt állókat
2017.07.15
A kormány kiemelten segíti a családalapítás előtt álló fiatalokat is - mondta a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombaton egy budapesti játszótéren tartott sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin a kormany.hu-n közreadott videófelvétel szerint úgy fogalmazott, azok a fiatalokat, akik meghozták a családalapítás komoly döntését, számíthatnak a kormány támogatására, és ne legyen anyagi akadálya a gyermekvállalásnak."2018 a családok éve lesz, ami még több támogatást jelent"Az államtitkár a kormányzati segítség közül kiemelte azt, hogy munkát adnak a fiataloknak, hiszen "soha nem látott mélyponton van a munkanélküliség, és ez igaz az ifjúsági munkanélküliségre is.2018 a családok éve lesz, ami még több támogatást jelent - hangsúlyozta Novák Katalin.Az intézkedések közül kiemelte, hogy gyermekvállalás esetén jövő januártól lehetőség nyílik a diákhitel felfüggesztésére és elengedésére. A jelenlegihez képest duplájára emelik a hallgatói gyed (gyermekgondozási díj) igénybevételének időtartamát.(MTI-fidesz.hu)