Megújul a Szent János Kórház nővérszállója
2017.07.17
A kormány elkötelezett amellett, hogy minél magasabb szintű egészségügyi ellátást tudjon biztosítani, és megbecsüléssel fordul az orvosok és ápolók felé – hangsúlyozta Varga Mihály a budapesti Szent János Kórház nővérszállójának felújítását bejelentő sajtótájékoztatón.

A beruházás jó példa arra, hogy lehet kézzelfogható módon javítani az ágazatban dolgozók lakhatási körülményeit – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője."A kormány célja, hogy a betegek és az egészségügyben dolgozók is megérezzék azokat a pozitív folyamatokat, amelyek a gazdaságban zajlanak."Az összesen 486,5 millió forintos fejlesztés keretében teljesen megújulnak a Szent János Kórház nővérszállójának belső terei: a lakószobák, a társalgók, a vizesblokkok, emellett új elektromos és fűtési rendszert is kiépítenek, és jut forrás az energetikai korszerűsítésre is – emelte ki Varga Mihály a Gulyás Gergellyel, az Országgyűlés alelnökével, valamint Pokorni Zoltánnal, a XII. kerület és Láng Zsolttal, a II. kerület polgármesterével tartott tájékoztatón.A tárcavezető kijelentette: a kormány célja, hogy a betegek és az egészségügyben dolgozók is megérezzék azokat a pozitív folyamatokat, amelyek a gazdaságban zajlanak.Mint mondta: hazai egészségügy számos megoldásra váró feladattal néz szembe, és bár ezek évtizedek alatt alakultak ki, most igényelnek mielőbbi, jól megtervezett és határozott lépéseket.A miniszter a kormány eddig megtett intézkedéseiről szólva elmondta: az ápolók, szakorvosok, szakgyógyszerészek béremelésére korábban 300 milliárd forintot, 2016 szeptemberétől 2017 végéig pedig újabb 100 milliárdot fordítanak. Az ápolók alapbére pedig 2019-re átlagosan 65 százalékkal lesz magasabb – mutatott rá Varga Mihály.A mai beruházás csak az egyik azon fejlesztések sorában, amelyek a következő években Budapesten megvalósulnak – emlékeztetett a miniszter kiemelve, hogy az Egészséges Budapest Program keretében a Pest megyei és a fővárosi egészségügyi ellátás fejlesztésére kiemelt figyelem jut. 2017-ben már 40 milliárd forintot fordítanak eszközfejlesztésre és infrastrukturális beruházásokra.Varga Mihály a Szent János Kórház ellátási körzetéhez tartozó II. kerület országgyűlési képviselőjeként külön köszönetét fejezte ki azon helyi lakosoknak és lokálpatriótáknak – köztük Szilágyi Zsoltnak –, akik az intézmény megújítását kezdeményezték.(fidesz.hu)