280 milliárd forint körül lesz idén a családi adókedvezmény
2017.07.18
Idén az első öt hónapban nagyjából százmilliárd forint maradt a szülők zsebében a családi adókedvezmény révén, az éves összeg pedig 280 milliárd körül lesz - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek.

"A kormányzat számításai szerint 2018-ban már 310 milliárd forint maradhat a családoknál adó- és járulékkedvezmény formájában."Varga Mihály a lap keddi számában emlékeztetett arra, hogy "a balliberális kormányzás utolsó évében mindössze 13 milliárd forintot hagyott az állam adókedvezmény formájában a családoknál", körülbelül százezer szülőnél.  Ehhez képest 2011-ben már 180 milliárd forint maradt nagyjából egymillió szülőnél - hívta fel a figyelmet. A gyermekek után érvényesített kedvezmények együttes összege azóta évről évre emelkedett, idén 1,1 millió ember érvényesít majd a gyermekek után kedvezményt, a summa pedig megközelítheti a 280 milliárd forintot. Jövőre tovább emelkedik a két gyermeket nevelő és legális keretek között dolgozó szülőket megillető havi összeg - tette hozzá. A kormányzat számításai szerint 2018-ban már 310 milliárd forint maradhat a családoknál adó- és járulékkedvezmény formájában. Kiemelte azt is, hogy Magyarországon idén tíz százalék körüli mértékben nőhet az átlagbér, amit jövőre újabb markáns fizetésemelkedés követhet, miközben a rendszerváltozás óta nem dolgoztak annyian, mint most.(MTI - fidesz.hu)