Orbán Viktor fogadta Oliver Dashe Doeme nigériai püspököt
2017.07.18
Az üldözött nigériai keresztények megsegítésének lehetőségeiről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Oliver Dashe Doeme maiduguri püspökkel kedd délután az Országházban - tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen - amelyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is - elhangzott: Nigéria népességének fele keresztény, sokan közülük nagy veszélynek vannak kitéve a Boko Haram terrorszervezet folyamatos támadásai miatt. Elűzik őket lakóhelyeikről, házaikat, iskoláikat, templomaikat, kórházaikat lerombolják. Orbán Viktor és Oliver Dashe Doeme tárgyalásán megvitatták, hogy Magyarország milyen segítséget tud nyújtani az afrikai üldözött keresztényeknek - közölte a sajtófőnök, hozzátéve: a nigériai püspök köszönetet mondott a miniszterelnöknek azért, hogy speciális keresztény ösztöndíjjal szeptembertől több tucat afrikai diák tanulhat különböző magyar egyetemeken.(MTI-fidesz.hu)