Augusztusban dupla családi pótlékot folyósítanak
2017.07.29
Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre, emellett idén szeptemberben már az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár közlése szerint, mivel sok családnak fokozott anyagi megterhelést jelent az iskolakezdés, a kormány úgy döntött, hogy a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják. Így augusztusban a családok kétszer, a hónap elején és a hónap végén is kapnak családi pótlékot, hogy az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket időben meg tudják venni - mondta."több százezer családnak nem kell költenie idén szeptemberben tankönyvcsomagra."Amire viszont több százezer családnak nem kell költenie idén szeptemberben, az a tankönyvcsomag - folytatta Rétvári Bence. A kormány ugyanis szeptembertől az elsőtől a kilencedik osztályosokig minden gyermek számára ingyenesen biztosítja a tankönyvcsomagot.Ezzel az ingyenes tankönyvellátási rendszer négy évnyi fokozatos kiterjesztését lépi meg a kabinet egy év alatt, hiszen az eredeti ütemezés szerint a tavalyi 1-4. osztályosok után idén az 1-5. osztályosokig bővítették volna a tankönyvhöz ingyen jutó gyermekek körét - emelte ki.A szükséges mintegy 12 milliárd forint költségvetési fedezet is rendelkezésre áll ehhez a nem rászorultsági, hanem alanyi jogon járó, természetbeni juttatáshoz - közölte az államtitkár. Az intézkedés több mint egymillió gyermeket és családjukat érinti, korábban még soha ennyi gyerek nem kapott ingyen tankönyvet Magyarországon - hangsúlyozta.(MTI-fidesz.hu)