A FICSAK kiemelten fontosnak tartja a családok támogatását
2017.07.31
Újbudán egy speciális padot helyeztek el, amely kényelmesebbé teszi a babagondozást az édesanyák és kisbabáik számára.

Az Anyatejes táplálás világnapja alkalmából egy igazi összefogásnak köszönhetően, Magyarországon először, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) a Monello baby&more támogatásával, finanszírozásával egy speciális padot helyezett el, amely a szoptatást és a babagondozást teszi kényelmesebbé az édesanyák és kisbabáik számára. "szeretnék, ha szerte az országban minél többen követnék a jó példát."A FICSAK kiemelten fontosnak tartja a családok támogatását és azt, hogy az édesanyák és a babák otthonukon kívül is kényelmesen és komfortosan érezzék magukat. Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, a FICSAK alapítója beszédében elmondta, hogy szeretnék, ha szerte az országban minél többen követnék a jó példát, s ilyen és ehhez hasonló intézkedésekkel segítenék a fiatal családok, az édesanyák és a gyerekek kellemes közérzetét elősegítve ezzel, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon. Fotó: fidesz.huDunai Mónika országgyűlési képviselő, a Női Méltóságért albizottság elnöke örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon egyre több édesanya vállalja a diszkrét szoptatást. Nagyon fontosnak tartja, hogy legyen egy olyan intim hely vagy sarok a játszótéren, közintézményben, ahova elvonulhat megetetni a kisbabáját. Elmondása szerint az ehhez hasonló helyi, civil kezdeményezések mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország családbarát ország legyen. Reményét fejezte ki, hogy minél többen a kezdeményezés mellé állnak.Bábiné Szottfried Gabriella, Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozat elnöke kiemelte, különösen nagy hangsúlyt fektetnek a kolléganőkkel arra, hogy növekedjen Magyarországon a szoptatott gyermekek száma. Voit Eszter, a Monello baby&more tulajdonos, ügyvezetője arról beszélt, hogy fontosnak tartják, hogy praktikus baba-mama holmikat készítsenek, amivel megkönnyíthetik a családok életét. Baby Gabi, énekesnő két ikergyermek édesanyja arra bíztatja a kismamákat, hogy aki csak teheti, minél tovább szoptasson. (FICSAK-fidesz.hu)