Negyvennyolc hónapja emelkedik a kiskereskedelmi forgalom
2017.08.03
Negyvennyolc hónapja folyamatosan emelkedik a kiskereskedelmi forgalom, ezen belül a júniusi bővülés elsősorban az év elején életbe lépett minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum emelésének köszönhető - mondta Marczinkó  Zoltán.

A KSH legfrissebb közlése szerint júniusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma 5,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a naptárhatástól megtisztítva 6,0 százalékkal nőtt.A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva megjegyezte: a nem élelmiszer jellegű, tehát a tartós fogyasztási cikkek forgalma jelentősen nőtt júniusban is.Marczinkó Zoltán szerint nagyon jók az esélyek arra, hogy a fogyasztással együtt a kiskereskedelmi forgalom is növekvő tendenciát mutasson az év hátralévő részében, a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedése 2018-ban is folytatódik majd.(MTI - fidesz.hu)