Orbán Viktor Mongólia elnökével tárgyalt
2017.08.29
A nagy múltra visszatekintő magyar-mongol gazdasági és kulturális együttműködésről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Kaltma Battulga, Mongólia elnöke kedden Budapesten - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

Orbán Viktor munkaebéden látta vendégül a mongol államfőt az Országházban. A tárgyaláson a kormányfő tájékoztatta vendégét az aktuális európai politikai kérdésekről.MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi BalázsA magyar-mongol kétoldalú gazdasági kapcsolatokat az informatika, a vízgazdálkodás, az élelmiszeripar és az állategészségügy területén lehet még szorosabbra fonni - állapították meg a találkozón. A fejlesztéseknek jó eszköze a kötött segélyhitel; az erről szóló megállapodás végrehajtása mindkét ország kiemelkedő érdeke - hangzott el.Mongólia elnöke a cselgáncs-világbajnokság eseményeire érkezett Magyarországra, így a sport, az utánpótlás-nevelés fontossága is a keddi megbeszélés témája volt. Orbán Viktor és Kaltma Battulga megállapították: a vizes vb sikere, és most az újabb rangos világverseny is azt bizonyítja, hogy Budapest a nemzetközi sportélet egyik fővárosa - közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.(MTI-fidesz.hu)