Az ingyenes tankönyv az egyik legnagyobb segítség a családoknak
2017.09.01
Az ingyenes tankönyv az egyik legnagyobb segítség a családoknak, mert míg korábban egy háromgyermekes családnak akár 50 ezer forintba is kerülhetett az iskolakezdés, most ennyi megtakarítást jelenthet, hogy a kormány kiterjesztette a tankönyvek ingyenességét kilencedik osztályig - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Tuzson Bence úgy fogalmazott: a gyermekek a legfontosabbak, az ő jövőjükből az ország jövője lesz, ezért fontos sokat költeni az oktatásra. Azt mondta: 2010-hez képest 552 milliárd forinttal költenek többet erre az ágazatra, jövőre pedig az ideihez képest 117 milliárddal. Jelezte, iskolafelújítási program is indul "80 milliárd forint értékben", amelynek keretében félezer iskola épül, bővül, újul meg. Megjegyezte: 79 milliárd forintot fordítanak a gyermekétkeztetés segítésére, ebben már 400 ezer gyerek vehet részt, és "olyan program Európában egyáltalán nincs", amely ilyen széles körben biztosítana ingyenes étkezést a gyerekeknek.(MTI-fidesz.hu)