Hosszú távon az európai döntések nem befolyásolják a gazdaság lehetőségeit
2017.09.06
Ki kell értékelni az Európai Bíróság kvótaperben hozott döntését, meg kell nézni az indoklást, hosszú távon azonban az európai döntések alapvetően nem befolyásolják a magyar gazdaság lehetőségeit - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Európai Bíróság döntésének gazdasági hatására vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva szerdán, Budapesten.

Hangsúlyozta: a magyar gazdaság növekedése stabil, az elmúlt években több szektor is bekapcsolódott a gazdasági bővülésbe. A miniszter abban bízik, hogy a következő években a magyar gazdaság lendülete kitart, és megtörténik az a felzárkózás, amit mindenki szeretne. "a magyar gazdaság növekedése stabil."Újságírói kérdésre Varga Mihály kifejtette, biztonság nélkül nincs befektetés, beruházás, a pénzét mindenki oda viszi, ahol biztonságban tudja. Emlékeztetett: Magyarország az elmúlt időszakban jelentős külföldi tőkét vonzott, ennek egyik alapja pedig az, hogy garantálja minden beruházás, befektetés, magánszemély biztonságát.Szerinte szükség volt a migrációs politikában a magyar vélemény kinyilvánításra, kiállásra, mert szerinte ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország a következő időben még vonzóbb legyen a külföldi beruházóknak.(MTI-fidesz.hu)