Orbán Viktor a Bosch vezetőjével tárgyalt
2017.09.06
A Bosch cégnek a magyar gazdasági életben betöltött szerepéről és fejlesztési terveiről is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Daniel Korioth, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatójának megbeszélésén az Országházban - tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A szerda délelőtti megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. Megállapították: a külföldi termelő és fejlesztő vállalatok közül mára a Bosch lett Magyarország legnagyobb munkáltatója; eddig 370 milliárd forint értékben fektetett be hazánkban, amihez a magyar kormány mintegy 20 milliárd forint költségvetési támogatást nyújtott. Mindezek eredményeként a cég 15 ezer magyar embernek ad munkát Budapesten és több vidéki városban.Fotó: Botár Gergely (Miniszterelnöki Sajtóiroda)A Bosch a jövő modern iparának fejlesztési munkálataiban nagy szerepet szán Magyarországnak, ahol a kutatás-fejlesztési és mérnöki területen további komoly lehetőségeket lát - ismertette a megbeszélésen elhangzottakat a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.(MTI-fidesz.hu)