A betelepítési kvóta és a családok a kihelyezett frakcióülés napirendjén
2017.09.12
A Fidesz és a KDNP velencei kihelyezett frakcióülésének napirendjén a két legfontosabb téma a betelepítési kvóta és a magyar családok támogatása lesz. Erről Kósa Lajos számolt be újságíróknak.

Több személyi döntés is születik a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő háromnapos frakcióülésén - például az új Fidesz-frakcióvezető személyéről, aki várhatóan Gulyás Gergely lesz."Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke előzetesen azt közölte, hogy Gulyás Gergelyt jelöli frakcióvezetőnek."A képviselőcsoport éléről leköszönő Kósa Lajos - a Modern városok programért felelős tárca nélküli miniszteri poszt várományosa – a keddi Frakcióinfón elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke előzetesen azt közölte, hogy Gulyás Gergelyt jelöli frakcióvezetőnek, őt pedig várhatóan Hende Csaba követi majd a parlament törvényalkotási bizottságának élén.Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának élére Kósa Lajos Németh Szilárdot javasolja, aki megtarthatja a nemzetbiztonsági bizottság alelnöki posztját. Van még egy személyi kérdés – mondta Kósa Lajos.Ezzel kapcsolatban közölte, Rubovszky György halála okán megüresedett az igazságügyi bizottság elnöki posztja. Hozzátette: a KDNP frakciójának kell döntést hozni, hogy kit jelöl majd.Fotó: fidesz.huA vezető kormánypárti politikus a parlamenti munkára rátérve kifejtette, az ülésen a kötelező betelepítési kvótát-, az önkényuralmi jelképeket- és a menekültválsággal kapcsolatos kérdéseket fogja tárgyalni a frakció. A Fidesz frakcióvezetője a frakcióülés csütörtöki programjáról elmondta, délelőtt Szijjártó Péter fog előadást- és beszámolót tartani az Európai Bíróság döntése alapján kialakult helyzetről és Pintér Sándor is tájékoztatást fog adni szintén migrációs kérdéskörrel kapcsolatban. Hozzátette: Rogán Antal a frakció és a kormány előtt álló feladatokról fog beszámolni. Délután mindegyik minisztert, miniszter helyettest meghallgatja a frakció, hogy a 2010-től számított időszakban mennyire tudtuk megvalósítani a kitűzött célokat. Az utolsó nap, péntek délelőtt egy nagy népesedési, demográfiai előadássorozat lesz - tette hozzá.(fidesz.hu)