Orbán Viktor a brit pénzügyminiszterrel Tárgyalt
2017.09.14
Magyarország és Nagy-Britannia közös érdeke, hogy a jövőben is szoros legyen a két ország közötti gazdasági együttműködés - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Philip Hammond brit pénzügyminiszter megbeszélésén, amelyről a miniszterelnök sajtófőnöke adott tájékoztatást.

Havasi Bertalan elmondta: az Országházban csütörtök este tartott tárgyaláson részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. A felek áttekintették az aktuális európai és globális gazdasági kihívásokat. Kiemelték, hogy a brit vállalatok már eddig is fontos szerepet játszottak a magyar gazdaságban, hiszen 800 brit vállalat több mint 50 ezer magyar embernek ad munkát, Nagy-Britannia a 11. legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak, és a hatodik legjelentősebb befektető hazánkban. Az elért eredményeket meg kell őrizni, sőt tovább kell fejleszteni - ismertette a megbeszélésen elhangzottakat a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.(MTI-fidesz.hu)