Folytatódhat az építőipar bővülése
2017.09.15
Folytatódhat az építőipari termelés bővülése, a Családi Otthonteremtési Kedvezménynek (CSOK) és a kedvezményes lakásáfának köszönhetően az ágazat keresleti és kínálati oldala is élénkülhet - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel az építőipar júliusi adataira reagálva.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtök reggel közölte, hogy júliusban az építőipari termelés volumene 22,7 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.Az NGM hangsúlyozta, hogy a visegrádi államok júniusi és júliusi adataihoz viszonyítva a magyar építőipari termelés első féléves teljesítménye kimagasló, de a többi V4-országban is a fellendülés jelei mutatkoznak. A magyar építőipar termelése 2010 átlagához képest 8,6 százalékkal, 2014 átlagához viszonyítva pedig 2,6 százalékkal nőtt, ezzel régiós szinten is kiemelkedően teljesített - tették hozzá. A minisztérium kiemelte az uniós források és az állami beruházások szerepét a növekedésben.Az ágazat termelése a kormány elvárásainak megfelelően alakult és összhangban áll a 2017-2021-es Konvergencia Programban megfogalmazottakkal - áll a közleményben.(MTI-fidesz.hu)