A versenyképesség növelését is segíti a felelős foglalkoztatás
2017.11.02
A felelős foglalkoztatás egyértelműen versenyképességet növelő tényező, a vállalatok számára regionális és európai szinten is olyan versenyelőnyt jelent, amely érdemben hozzájárul a cégek folyamatos fejlődéséhez – jelentette ki Varga Mihály „Az Év Felelős Foglalkoztatója” díjátadón Budapesten.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a kormány jelentőségének megfelelően foglalkozik a vállalatok társadalmi szerepvállalásának erősítésével, ezért az elfogadás előtt álló második cselekvési tervében már a gazdaságfejlesztésre, a munkaügyekre, az esélyegyenlőségre és a környezetvédelemre is nagyobb hangsúlyt kíván helyezni."Az elmúlt időszakban sikerült megteremteni a stabil, fenntartható gazdasági növekedés feltételeit."A tárcavezető kiemelte, az elmúlt időszakban sikerült megteremteni a stabil, fenntartható gazdasági növekedés feltételeit. Emlékeztetett rá, hogy több mint 740 ezer új munkahely jött létre Magyarországon, így több mint 4 millió 450 ezer embernek van munkája hazánkban, amire 27 éve nem volt példa.Mindez úgy történt, hogy a bővülés döntő többsége a versenyszférában következett be. Ezekre az eredményekre méltán vagyunk büszkék, ahogyan arra is, hogy a munka világát érintő kormányzati intézkedések során kiemelt figyelmet kapnak a sérülékeny csoportba tartozó munkavállalók a Munkahelyvédelmi Akció révén – tette hozzá a miniszter.Ennek keretében 2013 és 2017 között összesen 572 milliárd forint adókedvezményt vettek igénybe a vállalkozások, ami évente több mint 900 ezer munkavállaló foglalkoztatásához járul hozzá az üzleti szférában – mondta Varga Mihály.A hatéves bérmegállapodás nyomán a legkisebb bérek nagyarányú emelésével és a munkáltatói adó érdemi csökkentésének köszönhetően a bérfelzárkózás üteme emelkedik, a kormány ezért azzal számol, hogy a megállapodásnak köszönhetően a következő hat évben akár 40 százalékkal is növekedhetnek a reálbérek – szögezte le a nemzetgazdasági miniszter.Fotó: NGMIdén a felelős foglalkoztatói díjat a Webstar Csoport Kft., az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt., a BorsodChem Zrt. és a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék közössége nyerte el.(fidesz.hu)